MUZEUL AGERPRES

Muzeul AGERPRES

Muzeul AGERPRES a apărut pentru a marca 130 de ani de la înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, prima agenţie de presă românească.

În acest răstimp, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES (numită, pe rând Agenţia Română, Orient-Radio, RADOR, AGERPRES, ROMPRES), a strâns fotografii, documente şi informaţii cu valoare istorică, având un important fond arhivistic care urmează evoluţia statului român, până în prezent. Specifice acestui muzeu sunt fotografia şi ştirea de presă, cu particularităţile fiecărei perioade istorice în care au fost concepute.

Prezentarea şi valorificarea acestui fond documentar a reprezentat un pas firesc pe care AGERPRES a dorit să îl facă în spiritul transparenţei şi a accesului nemijlocit la izvoare ale istoriei recente. O parte a muncii de digitalizare a filmelor şi a plăcilor fotografice, precum şi a documentelor sau ştirilor aflate în Arhiva Istorică a Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES sau în arhivele partenerilor noştri, se găseşte în acest muzeu virtual.

© 2021 MUZEUL AGERPRES

Theme by Anders Norén

error: Conţinut protejat!